NOVEMBER  2001
Pengenalan
Sudah agak lama saya tidak kemaskini  Laman ini setelah menghasilkannya pada November 2000 yang lalu. Setelah mendapat tahu Laman ini berjaya mendapat anugerah BEST MALAYSIAN SITE dari CARI.COM.MY, saya mengambil initiatif untuk membuat beberapa perubahan di laman ini memandangkan sekarang ini saya sedang bercuti panjang. 
Di antara pembaharuan yang dibuat ialah:

1. Ruangan FORUM

  • Para pengguna boleh bertukar-tukar pendapat/kemahiran di ruangan ini. Jika masa mengizinkan, InsyaAllah saya akan menjawab soalan-soalan yang dikemukakan. 
2. Ruangan FLASH
  • Beberapa orang rakan mencadangkan diadakan tutorial berkaitan dengan FLASH. Saya sedang berusaha menyiapkan tutorial FLASH dalam BM. Beberapa GAME yang telah saya hasilkan seperti Hang Tuah, PRINCE dan lain-lain akan dimuatkan di ruangan ini.
Wassalam... 

Raslan Hussain
artm@tm.net.my
RAMADHAN 2001...
 

NOVEMBER  2000

Pengenalan
Laman ini dihasilkan bagi tujuan membincangkan beberapa perkara berkaitan dengan Authorware versi 4 & 5. Buat masa ini saya menggunakan Authorware versi 5.1 bagi menghasilkan bahan-bahan pendidikan untuk sekolah BESTARI, BTP & syarikat swasta.  

Saya juga berharap agar pengetahuan yang terdapat di laman ini dapat membantu rakan-rakan yang menggunakan Authorware di seluruh Malaysia.  

Pastikan Browser yang anda gunakan memiliki plug-in Authorware & Flash Web Player untuk melihat beberapa contoh fail shockwave.

Wassalam... 

Raslan Hussain
artm@tm.net.my
RAMADHAN 2000...

Laman web peribadi: http://rasln.tripod.com

Mempelajari Authorware dari:
Mencuba secara trial & error..., (60%)
Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor,
ATC Universiti Teknologi Malaysia, Kuala Lumpur,
Cyber Creative Lab, Universiti Pertanian Malaysia,
World Wide Web. (30%)

Spesifikasi PC yang digunakan untuk membangunkan perisian dengan Authorware:
Pentium MMX 166 Mhz.
Genius Easy Painter pen tablet
SBlaster AWE64 Sound card
Acer 600r Scanner
14" Acer Monitor